Kniga za Website Template

ИСБН: 978-9989-32-908-1

СУЛТАНОТ ОД ПАЛЕРМО

Автор:

420 ден

Издавач : Култура

Година : 2017

Страници : 305
Повеќе за авторот http://tariqali.org/

In stock

Compare
SKU: 978-9989-32-908-1 Categories: , ,

Description

Султанот од Палермо на Тарик Али е динамичен роман полн со изненадувања, пресврти и неочекувани настани кои го оставаат читателот со подзината уста.
Идризи е најпочитуваниот интелектуалец во палатата на Султанот Раџари. Неговата единствена љубов Маја живее во харемот на султанот бидејќи тој патува по светот собирајќи податоци за да направи географска карта за трговците и патниците, но со завршувањето на неговите патувања тој се враќа во својот дом недалеку од палатата.
Идризи ги зема од харемот својата единствена љубов Маја и ќерка си Елинор. Но, во нивната среќа им се вмешува Балкис, сестрата на Маја.

Животот во Палермо се менува, се врти како тркало. Еднаш фамилијата на Султанот е горе, потоа е долу, само лозата на Идризи е постојано на страната на правдата.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “СУЛТАНОТ ОД ПАЛЕРМО”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *