Попуст!
NOK NA ZLATNATA PEPERUTKA

ИСБН: 978-9989-32-960-9

НОЌ НА ЗЛАТНАТА ПЕПЕРУТКА

Автор:

420 ден 294 ден

Издавач : Култура
Година : 2018
Страници : 326
Повеќе за авторот http://tariqali.org/

In stock

Compare

Description

Уште едно ремек-дело на извонредниот Тарик Али.
Романот Ноќ на златната пеперутка го исфрла на површина целиот гнилеж на панџаби општеството. Тој ги обработува универзалните проблеми на љубовта и неверството, животот и смртта, религијата и општеството.

Со присеќавањето на добрите времиња читателот е доведен до кулминација со поврзувањето и откривањето на сите ликови од романот кои се распрснати на сите страни од светот.

Али успешно го доловува растот и развивањето на односите меѓу ликовите во романот, кој се менува низ целата приказна, прикажувајќи го само времето кое е важно за нивните животи.

Првите љубови никогаш не исчезнуваат, првите пријателства остануваат цврсти до крајот на животот.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “НОЌ НА ЗЛАТНАТА ПЕПЕРУТКА”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *