a-kako-orson-me-brkase

ИСБН: 978-9989-32-6851

Како Орсон Велс ме бркаше по улиците на Мостар

Автор:

190 ден

Култура
2012
мека
408


 

Името и делото на Коле Ангеловски е вградено во културното битие на македонскиот народ. Уметничкиот израз на Коле Ангеловски се карактеризира во три вземно-поврзани уметнички правци: како театарски и филмски актер, како театарски и филмски режисер и сценарист и како писател и раскажувач. Животниот и творечки опус на Коле Ангеловски е разновиден, динамичен и многу плоден. Тој е човекот кој го мина патот од филмски, актер во театарот, за да се определи за режијата како професија во која може да дојде до израз сета негова имагинација. Тој е уште познат и како писател, драматург, публицист и културен работник.

In stock

Compare
SKU: 978-9989-32-6851 Category:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Како Орсон Велс ме бркаше по улиците на Мостар”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *