„ПЕТТОТО ГОДИШНО ВРЕМЕ“ ОД САШО ДИМОСКИ НАСКОРО НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК

Престижниот албански издавач ОМБРА ГВГ наскоро ќе го објави албанското издание на романот Петтото годишно време од Сашо Димоски. Токму за овој роман, Димоски се закити со Рациново признание во 2016 година. Станува збор за исклучително емоционална приказна конципирана во пет поглавја, чиј главен лик е родово недетерминиран, доволна одредница за секој читател да се … Продолжи со читање „ПЕТТОТО ГОДИШНО ВРЕМЕ“ ОД САШО ДИМОСКИ НАСКОРО НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК