ВДОВИЦАТА од Фиона Бартон во врвот на светските листи на најпродавани книги

ВДОВИЦАТА од Фиона Бартон во издание на Култура искачувајќи се скалила погоре од 7-то место за краток период заслужено се наоѓа на 5-то место според листата на најпродавани книги …

Петте најчитаните домашни автори

Книжарниците на Култура ви ги претставуваат петте најчитаните домашни автори. Повелете и одберете си го вашиот омилен наслов! 1. НАСМЕВКА СО ЦИМЕТ од Катерина Серафимовска Насмевка со цимет 2. …

Одлична посетеност на Саемот на книга

Овогодинешниот Саем на книга (12.04-18.04) помина во одлично светло. Штандот на „Култура” беше еден од најпосетените штандови во текот на целата седмица, каде многумина автори ги промовираа своите дела …

Како читањето книги ви го подобрува животот?

Дигиталниот свет во кој живееме нè поттикнува да го избереме филмот пред книгата според која е направен, а вртоглаво динамичното секојдневие ни го скратува слободното време за континуирани средби …