Ајде да читаме книги

На 3-ти мај во организација на Турскиот културен центар Јунуз Емре – Скопје беше организиран настан „Ајде да читаме книги“, што се одржа во Куршумли Ан. ИП Култура имаше …

Објавен конкурс за доделување на наградата „Антологија на болката“

Конкурс за доделување на наградата „Антологија на болката“ за годинава објави Здружението на граѓани „ФАД Стоби“, во својство на организатор на културната манифестација „Рацинови средби“, а во соработка со …

НАЈПРОДАВАНИТЕ НАСЛОВИ на КУЛТУРА на 29-от Меѓународен саем на книгата

29-от Меѓународен саем на книгата Култура го заокружи со над пет илјади продадени книги и многу среќни читатели. Читателската публика ја почестуваме со листа на топ 30 наслови кои беа …

ВО ПРОДАЖБА ПРАВОПИС НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Култура на 29. Меѓународен саем на книгата #културанасаем Во продажба само на штандот на Култура и книжарницата Култура  ПРАВОПИС НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК 📓Во издание на ИНСТИТУТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК „КРСТЕ …

КУЛТУРА на Fashion & Lifestyle Expo 2017 #воншаблон

И оваа година издавачката куќа Култура беше дел од годинешното издание на Fashion & Lifestyle Expo 2017 #воншаблон. Програмата беше збогатена со наградна игра за посетителите кои ги добија новите …

Во продажба адаптираната верзија за млади на бестселерот „КОДОТ НА ДА ВИНЧИ“

Првиот адаптиран роман за млади „Кодот на Да Винчи“ од Ден Браун во продажба во книжарниците на Култура http://kultura.com.mk/proizvod/kodot-na-da-vinchi/ . Мега-бестселерот на Ден Браун сега е достапен и за помладата генерација …

ВДОВИЦАТА од Фиона Бартон во врвот на светските листи на најпродавани книги

ВДОВИЦАТА од Фиона Бартон во издание на Култура искачувајќи се скалила погоре од 7-то место за краток период заслужено се наоѓа на 5-то место според листата на најпродавани книги …