КУЛТУРА НИЗ МАКЕДОНИЈА

Во текот на месец јуни Култура ќе гостува во повеќе градови низ Македонија. Читателите ќе можат да си купат книга по намалени цени. Повелете #восветотнакнигите 13-17 јуни Прилеп 14-18 …

ЛЕТНА АВАНТУРА СО КУЛТУРА

ЛЕТНА АВАНТУРА СО КУЛТУРА од 11.06.2017 до 31.08.2017 година, во книжарницата на Култура (Ристиќева палата) и виртуелната книжарница www.kultura.com.mk Култура #восветотнакнигите ја започнува кампањата ЛЕТНА АВАНТУРА СО КУЛТУРА! Ќе следат …

Програма на 54.Рацинови средби

По 54-ти пат,  во Велес,  се одржуваат Рациновите средби И оваа година ИП Култура во соработка со „Рацинови средби“ ќе ги  поддржи авторите-дебитанти. Покрај поддршката за издавање на поетското …

Томе Аџиевски со „Red Carnival“ е македонски претставник на 57.Венециско биенале на уметноста

57. Венециско биенале на уметноста  13 мај – 26 ноември 2017 Оваа година на 57. Венециско биенале на уметноста под насловот „VIVA ARTE VIVA“ уметничкиот директор  – светски реномираниот куратор Кристин Масел, симболично …

Летен саем на книгата во Рамстор

Македонската асоцијација на издавачи во рамките на своите заложби за популаризација на книгата и културата на читање, продолжува со своите активности. Првиот во серијата настани е Летниот саем на …

АКО ЈА ПОЗНАВАШЕ СЕСТРА МИ

Култура со изненадување за своите читатели! Пред официјалната премиера закажана за 03 октомври 2017, АКО ЈА ПОЗНАВАШЕ СЕСТРА МИ од Мишел Адамс на полиците во Култура од 22 мај!!! …