Letna avantura so kultura. poster

ЛЕТНА АВАНТУРА СО КУЛТУРА

ЛЕТНА АВАНТУРА СО КУЛТУРА од 11.06.2017 до 31.08.2017 година, во книжарницата на Култура (Ристиќева палата) и виртуелната книжарница www.kultura.com.mk Култура #восветотнакнигите ја започнува кампањата ЛЕТНА АВАНТУРА СО КУЛТУРА! Ќе следат …

Коста Солев Рацин

Програма на 54.Рацинови средби

По 54-ти пат,  во Велес,  се одржуваат Рациновите средби И оваа година ИП Култура во соработка со „Рацинови средби“ ќе ги  поддржи авторите-дебитанти. Покрај поддршката за издавање на поетското …

18870273_1311897028886300_84866163_o

Томе Аџиевски со „Red Carnival“ е македонски претставник на 57.Венециско биенале на уметноста

57. Венециско биенале на уметноста  13 мај – 26 ноември 2017 Оваа година на 57. Венециско биенале на уметноста под насловот „VIVA ARTE VIVA“ уметничкиот директор  – светски реномираниот куратор Кристин Масел, симболично …

18623369_1453023874736517_6932003271213215601_o

Летен саем на книгата во Рамстор

Македонската асоцијација на издавачи во рамките на своите заложби за популаризација на книгата и културата на читање, продолжува со своите активности. Првиот во серијата настани е Летниот саем на …

Kniga za Website Template

АКО ЈА ПОЗНАВАШЕ СЕСТРА МИ

Култура со изненадување за своите читатели! Пред официјалната премиера закажана за 03 октомври 2017, АКО ЈА ПОЗНАВАШЕ СЕСТРА МИ од Мишел Адамс на полиците во Култура од 22 мај!!! …