Промоција на „Сè уште мислам на тебе“ нов роман на Адел Паркс на 12-ти септември во Култура!

Среќна среда со Џеронимо Стилтон! 29.08.2018

Среќна среда посветена на Тарик Али! 15.08.2018

„НОЌ НА ЗЛАТНАТА ПЕПЕРУТКА“ нова книга на Тарик Али од 15.08.2018 во Култура!

СРЕЌНА СРЕДА 08.08.2018 СО ПОПУСТИ ДО -60%

Промоција на „Ајде погледни ме сега“, новото дело на Миранда Дикинсон и попуст на сите нејзини книги

Среќна среда со Елизабет Адлер: Промоција на „Куќата во Амалфи“ и попуст на сите нејзини книги

Промоција на „Приватни скандали“, новиот роман на Нора Робертс на 29.06.2018 во Култура

Саемот на книга започнува на 3-ти мај, со промоција на „МИТОТ ЗА ЛИНКОЛН“! #КултраНаСаем2018

Нов политички трилер на Санта Аргирова, „Времето на Перонов“ со промоција на 27.04.2018 година

„ОД ДЛАБОЧИНИТЕ НА МОРЕТО“ монографија за морскиот свет од македонски професионален готвач со промоција на 18-ти април

Среќна среда во Култура! -40% на три популарни наслови!

„Има нешто магично во Сен Тропе“ нова книга на Елизабет Адлер од 27-ми март во Култура

Промоција на „Небото над реката Чарлс“, нов роман на Катерина Серафимовска, на 21.03.2018 година

Едицијата Стилтон се збогатува со две нови изданија од Теа Стилтон! Промоција на 19.03.2018 година во книжарница Култура

Добитникот на Романијада 2018 ќе биде објавен за време на Саемот на книгата

Промоција на новиот роман на Милијана Павловска „За тебе љубов моја“ на 06.03.2018 во Култура

http://kultura.com.mk/promotsija-na-novata-kniga-na-dhodho-mojes-devojkata-shto-ja-ostavi-zad-sebe-na-3-ti-mart/

Промоција на новата книга на Адел Паркс „Странецот во мојот дом“ на 21-ви февруари во Култура

Новата книга на Џени Хан „П.С. Сѐ уште те сакам“ од 12.02.2018 во Култура

„Со љубов од Париз“ новата книга на Александра Потер од 5-ви февруари во продажба

Промоција на „Траен изворник“ и гостување на авторката Вера Стојчевска Антиќ на 31-ви јануари во книжарницата Култура

Промоција на „Емотивен манипулатор“ на Ксенија Николова на 13.12.2017 во Интермецо

Гостувања на македонски автори на Традиционалниот ноемвриски саем на Култура

Новата книга на Дијана Чејмберлен „Преправај се и танцувај“ од 06.11.2017 во Култура

„ПЕТТОТО ГОДИШНО ВРЕМЕ“ ОД САШО ДИМОСКИ НАСКОРО НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК

САЕМ НА КНИГАТА – ФРАНКФУРТ 2017

Промоција на „Заробено срце“ на македонската авторка Милијана Павловска

„Сакај ме со лаги“ на Тарин Фишер од 04.10.2017 година во Култура!

Денес во Охрид се отвора јубилејниот 50. Меѓународен семинар за македонски јазик, литература и култура

Програма на 54.Рацинови средби

ОВА ЛЕТО УЖИВАЈ СО КНИГА!!!

„Рацинови средби“ на 9 и 10 јуни во Велес