Прикажување 11–20 од 23 резултати

Попуст!

НИШТО НЕ ТРАЕ ВЕЧНО

5 од 5
390 ден 195 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 414

Попуст!

ВО ВИНОТО Е ВИСТИНАТА

5 од 5
300 ден 150 ден

Издавач : Култура
Година : 2017
Стреаници : 264

Попуст!

Пристаништето нова надеж

490 ден 245 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 526

Попуст!

ОД ЅВЕЗДИТЕ ДО ЛУЛКАТА

5 од 5
400 ден 200 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 437

Попуст!
Нема на залиха

Дневниците на една дадилка

190 ден 95 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Страници : 347

Нема на залиха
Попуст!

Случки од животот

300 ден 150 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 76

Попуст!

До последен здив

300 ден 150 ден

Издавач : Култура
Година 2014
Страници : 218

Попуст!

Бурен живот

250 ден 125 ден

Издавач : Култура
Година : 2013
Страници : 274

Попуст!

Ќерка на правта

420 ден 210 ден

Издавач : Култура
Година 2016
Страници : 290

Попуст!

Скинат ѓердан

300 ден 150 ден

Издавач : Култура
Формат : 13,5 х 20 см.
Страници : 310


На семејната прослава на дваесет и петтата годишнина од бракот Стојан на сопругата Злата и подарува ѓердан од охридски бисери.

Среќата и хармонијата во семејството траат до оној момент кога Злата пред вратата од станот на 1-ви јануари наоѓа машко бебе оставено во кошница, го внесува бебето внатре и го буди мажот. Од глетката на Стојан му се слошува. Последните негови зборови што и ги упатува на Злата во болницата се дека бебето е негов син.

Стојан умира. Злата се онесвестува. Кога се враќа дома од болницата застанува пред огледалото и го гледа ѓерданот. Во еден момент го повлекува со раката, тој се кине, а бисерите се разлетуваат по собата.

Од тој момент започнува нејзината вистинска борба за своите четири ќерки и за синот на нејзиниот маж. Вистината за Ангел вешто ја крие од ќерките иако во меѓувреме го посвојува.

Секоја од ќерките оди по својот пат…

Но ништо не останува скриено. Кога Ангел се разболува од леукемија една од неговите полусестри донира коскена срцевина и му го спасува животот. Тогаш се излегува на виделина…

СКИНАТ ЃЕРДАН е блескав роман со емотивно силен поглед
на црно-белите патеки во животот на ликовите.