Прикажување 1–10 од 13 резултати

НИШТО НЕ ТРАЕ ВЕЧНО

5 од 5
390 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 414

ВО ВИНОТО Е ВИСТИНАТА

5 од 5
300 ден

Издавач : Култура
Година : 2017
Стреаници : 264

Пристаништето нова надеж

490 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 526

ОД ЅВЕЗДИТЕ ДО ЛУЛКАТА

5 од 5
400 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 437

Дневниците на една дадилка

190 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Страници : 347

Случки од животот

300 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 76

До последен здив

300 ден

Издавач : Култура
Година 2014
Страници : 218

Бурен живот

250 ден

Издавач : Култура
Година : 2013
Страници : 274

Ќерка на правта

420 ден

Издавач : Култура
Година 2016
Страници : 290

Скинат ѓердан

300 ден

Издавач : Култура
Формат : 13,5 х 20 см.
Страници : 310


На семејната прослава на дваесет и петтата годишнина од бракот Стојан на сопругата Злата и подарува ѓердан од охридски бисери.

Среќата и хармонијата во семејството траат до оној момент кога Злата пред вратата од станот на 1-ви јануари наоѓа машко бебе оставено во кошница, го внесува бебето внатре и го буди мажот. Од глетката на Стојан му се слошува. Последните негови зборови што и ги упатува на Злата во болницата се дека бебето е негов син.

Стојан умира. Злата се онесвестува. Кога се враќа дома од болницата застанува пред огледалото и го гледа ѓерданот. Во еден момент го повлекува со раката, тој се кине, а бисерите се разлетуваат по собата.

Од тој момент започнува нејзината вистинска борба за своите четири ќерки и за синот на нејзиниот маж. Вистината за Ангел вешто ја крие од ќерките иако во меѓувреме го посвојува.

Секоја од ќерките оди по својот пат…

Но ништо не останува скриено. Кога Ангел се разболува од леукемија една од неговите полусестри донира коскена срцевина и му го спасува животот. Тогаш се излегува на виделина…

СКИНАТ ЃЕРДАН е блескав роман со емотивно силен поглед
на црно-белите патеки во животот на ликовите.