Прикажување на сите 6 резултати

Попуст!

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК: идентитет и континуитет-доискажување

300 ден 270 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 387

Попуст!

СТРЕС : (несоница – анксиозност – депресија)

390 ден 351 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Страници : 284

Попуст!

Применета економика

500 ден 450 ден

Издавач : Култура
Година : 2015
Страници : 433

Попуст!

Свети Наум Охридски

1,200 ден 1,080 ден

Издавач: Култура
Година: 2004
Формат: тврда
Страници: 320

Попуст!

Карактеристики на знаењата и разбирањето во наставните содржини

450 ден 405 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 531


Ова е четиво наменето пред сè за наставниците, но и за учениците. Македонските автори Стојан Стојанов и Бранко Коцевски на многу пластичен начин доловуваат што претставуваат знаењата и разбирањата и даваат свој приод поткрепено со мислењето на светски научници и истражувачи како студентите и учениците полесно да учат за повеќе да знаат. Овој прирачник дава одговор на прашањето Што треба да се учи, кога и како за повеќе и подобро да се знае. Овој прирачник ќе им помогне на учениците да го одделат битното од небитното во дадена материја. Секако оваа книга им е добредојдена и на наставниците и професорите во која се дадени практични примери како да ги поставуваат прашањата за да можат преку прашања да им дадат што поголемо знаење на учениците.

Попуст!

Како да ги унапредите своите преговарачки вештини

250 ден 225 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 161


Нашиот образовен систем не учи на сè и сештоод тоа колку крави има во Швајцарија до тоа колкаво е производството на јаглен во Чиле, само не она што ни е најпотребно во секојдневниот приватен и деловен живот – комуникациските и преговарачките вештини. А тогаш, кога ќе увидиме дека не сме најдобри во тоа, мирно го прифаќаме фактот дека сме од Балканот и дека е тоа така и дека не може поинаку да биде. Најверојатно затоа и досега немало многу книги со оваа тематика на овие простори, книга од наши автори. Оваа книга е чекор напред на наш човек кој во себе носи енергија која може да промени и поединец и општество. Во неа нема агресивност. Преговарањето се претставува како вештина, како витешка карактеристика, со целосно почитување на потребата и желбата на другата страна. Напишана е на современ, разбирлив јазик и јазик полн со лични искуства и доживувања. Немам дилема дека авторот на книгата добро знае за што пишува и дека во тоа е многу добар. Сосема сум сигурна дека и јас во мојата менаџерска работа ќе имам корист од оваа мотивациска книга и дека ќе ги унапредам своите комуникациски вештини, а со самото тоа и деловното работење на својата фирма.