Прикажување на сите 4 резултати

Попуст!

Инстинктот на смртта

350 ден 315 ден

Издавач: Култура
Година: 2012
Формат: мека
Страници: 454


„Инстиктот на смртта“ долгоочекуван психолошкиот трилер од Џед Рубенфелд, авторот на бестселерот „Толкување на убиствот“ (еден од најпродаваните психолошки романи) излегува во продажба на 1 октомври, а во претпродажба од 20 септември до 1 октомври, со 15% попуст. Бидете први кои ќе го прочитаат овој роман со планетарна популарност.

ИНСТИНКТОТ НА СМРТТА е уште еден одличен роман од авторот на ТОЛКУВАЊЕ НА УБИСТВОТО Џед Рубенфелд. Стратам Јангер, ветеран од Првата Светска Војна, полицаецот Џејмс Литлмор, негов пријател и преубавата Колет Русо, хемичарка со француско потекло ќе се заплеткаат во една голема завера, завера полна со лаги и алчност која ќе се случи по мистериозниот напад на Волстрит. Преку неколку необјасниви напади врз преубавата Колет, тајната која е закопана во незиното минато и мистериозните траги ќе ги доведат Јангер, Литмор и Колет Русо до возбудлива меѓународна потера, од Парис и Прага, до Виена и моќните кругови на Њујорј. Во нивната потрага ќе се вклучи и познатиот психоаналитичар, доктор Сигмунд Фројд, кој ќе им помогне подетално да ги сфатат длабоко скриените човечки нагони.

Навидум неповрзаните делови од истрагата се спојуваат во застрашувачка целина, Јангер и Литлимор се сè поблизу до шокантната вистина која може да го сруши нивниот свет до темел…

Попуст!

Стресот и ние

390 ден 351 ден

Издавач : Култура
Година: 2014
Формат: мека
Страници: 295


Поимот стрес секогаш и кај секого од нас евоцира емоции или сензации, поврзани со некоја непријатна состојба или случување предизвикуваќи во нас деквилибрум, дисхармонија во нашите емоционални состојби и желбени процеси. Перцепцијата кон околината и луѓето е променета внатре во нас, нашето здравје, нашето bien etre страда; нашата продуктивност и работоспособност е редуцирана, ја немаме потребната животно мотивациска енергија, животна радост, топлината, милоста и љубовта, чувствуваме неудобност и мачнина, која што многупати и не можевме да си ја објасниме и да ја протолкуваме. Чувствуваме физичка, психолошка и социјална дисфункција. Некои личности реагираат смирено, други реагираат бурно, експлозивно. Секој, на свој начин, се справува со непријатната, потоа неудобна, па и болна состојба, од која не се излегува или неможеме да се справиме со неа преку нашите лимитирани сетилни искуства. Оттаму честопати се соочуваме со чувството дека правиме се што знаеме, но нема резултати. Не забележувајќи сосема несвесно, почнуваме да се залажуваме себе си, што дополнително ја загрозува состојбата, дренирајќи ја животната енергија, потребна за правилно соочување и решавање на која било внатрешна дисфункција.

Попуст!

Бидете добар родител

250 ден 225 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 94


Оваа книга носи мала колекција на игри за семејство и игри кои се однесуваат на семејството. Тие се наменети за возрасните кои поради грижата за децата, парите, работата, државата заборавиле да мислат на себе, да ги наслушнуваат своите чувства и својот внатрешен глас.
Оваа книга ја движат неколку клучни прашања:
1. Како да се избориме со рутинските активности кои не заморуваат, кои непрестајно ни ги наметнува секојдневието?
2. Како да создадеме услови во семејството кои ќе бидат благотворни за семејството?
3. Како да излеземе на крај со лошите чувства и конфликти кои неминовно се јавуваат во семејниот живот?
4. Како да ги препознаеме своите вистински потреби и потребите на своите деца во секојдневниот живот?
5.Како да научиме да разговараме со своите деца такашто навистина ќе се слушаме едни со други – без меѓусебно загрозување и отфрлање?
6. Како семејството да стане место на кое секој член ќе може да добие заштита, инспирација и поддршка?

Попуст!

Стапица на среќата

250 ден 225 ден

Наслов: Стапица на среќата: престанете да се борите, почнете да живеете
Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 340


„Стапица на среќата“ е уникатна и моќна книга за самопомош преведена на повеќе од 22 јазици, што ќе го збогати вашиот живот и ќе го трансформира начинот на кој се справувате со мачните мисли и болните чувства.

Насловот ја рефлектира основата мисла на книгата: популарните идеи за среќата се залажувачки и неточни, а доколку верувате во нив ќе направат да се чувстувате мизерно на долг рок.

„Стапица на среќата“ е базирана на принципот АЦТ, нов револуционерен умствен модел, развиен од истражување во психологијата на однесувањето. Целта на АЦТ е да се максимизира човечкиот потенцијал за побогат и поквалитетен живот, чија ефикасност е  окажана од бројни научни студии.

Да доколку сакате да ја избегнете „стапицата на среќата“, сакате да најдете значење и исполнување во животот, и сакате да почнете вистински да живеете, тогаш оваа книга е наменете токму за вас.