Прикажување на сите 5 резултати

Попуст!

Наспроти ветрот

150 ден 135 ден

Издавач: Култура
Година: 2010
Формат: мека
Страници: 239

Попуст!

Лустрацијата во Република Македонија

550 ден 495 ден

Издавач: Култура
Година: 2011
Формат: мека
Страници: 275


Една од најактуелните теми во нашето општество.

Попуст!

Книга на љубовта

250 ден 225 ден

Издавач: Култура
Година: 2013
Формат: мека
Страници: 619


За неговото постоење циркулираат само гласини. Морин  и Беранже ќе добијат чудни знаци кои ќе ги одведат до приказната за грофицата Матилда Тосканска, благородничка од единаесеттиот век, една од првите хероини-заштитнички на Книгата на љубовта. Со помош на својот роднина, језуитскиот научник од Ватикан, Морин ќе се соочи со смртоносните сили решени да ја сокријат вистината и ќе ја следат Матилдината трага низ Белгија, Италија и Франција. Шокантното финале ќе се одигра во катедралата во Шартр…

Попуст!

Како Орсон Велс ме бркаше по улиците на Мостар

190 ден 171 ден
Култура
2012
мека
408


 

Името и делото на Коле Ангеловски е вградено во културното битие на македонскиот народ. Уметничкиот израз на Коле Ангеловски се карактеризира во три вземно-поврзани уметнички правци: како театарски и филмски актер, како театарски и филмски режисер и сценарист и како писател и раскажувач. Животниот и творечки опус на Коле Ангеловски е разновиден, динамичен и многу плоден. Тој е човекот кој го мина патот од филмски, актер во театарот, за да се определи за режијата како професија во која може да дојде до израз сета негова имагинација. Тој е уште познат и како писател, драматург, публицист и културен работник.

Попуст!

Инстинктот на смртта

350 ден 315 ден

Издавач: Култура
Година: 2012
Формат: мека
Страници: 454


„Инстиктот на смртта“ долгоочекуван психолошкиот трилер од Џед Рубенфелд, авторот на бестселерот „Толкување на убиствот“ (еден од најпродаваните психолошки романи) излегува во продажба на 1 октомври, а во претпродажба од 20 септември до 1 октомври, со 15% попуст. Бидете први кои ќе го прочитаат овој роман со планетарна популарност.

ИНСТИНКТОТ НА СМРТТА е уште еден одличен роман од авторот на ТОЛКУВАЊЕ НА УБИСТВОТО Џед Рубенфелд. Стратам Јангер, ветеран од Првата Светска Војна, полицаецот Џејмс Литлмор, негов пријател и преубавата Колет Русо, хемичарка со француско потекло ќе се заплеткаат во една голема завера, завера полна со лаги и алчност која ќе се случи по мистериозниот напад на Волстрит. Преку неколку необјасниви напади врз преубавата Колет, тајната која е закопана во незиното минато и мистериозните траги ќе ги доведат Јангер, Литмор и Колет Русо до возбудлива меѓународна потера, од Парис и Прага, до Виена и моќните кругови на Њујорј. Во нивната потрага ќе се вклучи и познатиот психоаналитичар, доктор Сигмунд Фројд, кој ќе им помогне подетално да ги сфатат длабоко скриените човечки нагони.

Навидум неповрзаните делови од истрагата се спојуваат во застрашувачка целина, Јангер и Литлимор се сè поблизу до шокантната вистина која може да го сруши нивниот свет до темел…