Прикажување на сите 3 резултати

Попуст!

Лустрацијата во Република Македонија

550 ден 495 ден

Издавач: Култура
Година: 2011
Формат: мека
Страници: 275


Една од најактуелните теми во нашето општество.

Попуст!

Кризите во независна Македонија

1,050 ден 945 ден

Издавач: Култура
Година: 2010
Формат: мека
Страници: 500

Попуст!

Пресудни години

450 ден 405 ден

Издавач : Култура
Година : 2013
Формат : мека
Страници: 200


Книгава е сведоштво за последните години од опстојувањето на СФРЈ кога, меѓу другото, благодарение и на д-р Јаков  Лазароски, во Македонија беа создадени темелните претпоставки за ‘оттргнување’ на земјата од прегратките на режимот Слободан Милошевиќ.

Оваа книга не предупредува дека ниедна страница од историјата не треба да се затвори набрзина, без да се прочита и да се разбере.