Showing all 8 results

ЕМОЦИОНАЛНА КАТАРЗА

200 ден
Издавач: Култура, 2018
Обем: 76 стр. мек повез
Тираж: 500 примероци
 

ТЕЛО ОДРЕЧЕНО ОД ПЛИВАЊЕ

150 ден

Издавач : Култура

Година : 2017

Сјај, страв и песни

150 ден

Издавач : Култура
Година 2016
Страници : 50

Зборник на народни песни

350 ден

Издавач: Култура
Година: 2009
Формат: мека
Страници: 590

Out of stock

Љубов на улица

150 ден
Out of stock
Out of stock

Песни – избор

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 32


 

Out of stock

Мостот на копнежите

150 ден

Издавач : Култура
Година : 2015
Формат : мека
Страници : 58


Добитник на наградата „Антолигија на болката“

Дебитантската поетска книга „Мостот на копнежите“ од Сузана Мицева во себе носи сериозен амалгам од поетски слики, произлезени од автентично женско поетско писмо, слики што никнуваат од еден сериозен емоционален колорит, што прашуваат, одговараат, слики што во себе содржат цели светови и мигови едновремено и што го предизвикуваат читателот да
го подвргне својот емоционален свет и апарат и да соучествува со гласот на текстот низ лавиринтите на душата.

Стихозбирката „Мостот на копнежите“ е еден слоевит книжевен труд чии внатрешни единици се поврзуваат преку метафората на мостот, како спојувалка, како приближување на две оддалечености, како собирање на сите аспекти на љубовниот копнеж во еден миг, а во тој миг сите причини поради кои душата има потреба од друга душа, објаснувајќи ја делбата на својот свет со некој друг свет како нужност преку која расне во повозвишен вид човек.

Имајќи предвид дека станува збор за дебитантска книга, со сигурност може да се каже дека авторството што во иднина ќе произлезе од богатиот внатрешен свет на Мицева ќе придонесе во развојот на македонската современа поезија, но и подалеку, дека ќе ги надмине јазичните граници и ќе стане глобална книжевна вредност.

Јас и гревот

300 ден

Издавач : Култура
Година: 2016
Формат : мека
Страници : 206


Збирка поезија во која ни се пренесени инсерти од пребогатото магично перо на авторката. Со своите песни таа не ве остава рамнодушни и ве соголува до самата кожа.