Showing all 3 results

Свети Наум Охридски

1,200 ден

Издавач: Култура
Година: 2004
Формат: тврда
Страници: 320

Поглед на ангелот…. во љубов со Скопје

500 ден

Издавач : Култура
Година : 2013
Формат : мека
Страници : 182


Зошто оваа книга? Затоа што сака да го отслика и истовремено да му се обрати на она Скопје кое најмногу ни недостасува; она што сѐ уште не е форматирано и вкалапено, што не е стандардизирано до ниво на безличнос, она Скопје што живее во пукнатините на големите историски и идеолошки нарации. Искрено оваа монографија е омаж на сочноста на животот кој ја облева нашата омилена котлина. Конечно да ги видиме малите работи, непретенциозни и неоптоварени со мисија да бидат овековечени. Токму затоа треба да ги овековечиме, затоа што се тука покрај нас, затоа што ја создаваат атмосферската музика во која живееме и без да сме секогаш свесни за неа. Да се обидеме да ги зумираме нашите живејачки за да ги видиме онакви какви што навистина се: попатни и неповторливи.