Прикажување 31–40 од 41 резултати

Попуст!

Маша и Медо

90 ден 81 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 16


Црно бела боенка на 16 страници со приказна за палавата Маша и згодите и незгодите на Медо.

Маша и Медо

90 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 16


Црно бела боенка на 16 страници со згодите и незгодите на Медо при подготвувањето на новогодишната вечера.

Маша и Медо

90 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 16


Боенка со приказна за палавата Маша и Медо.

Субината на еден Чарли

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат: мека
Страници : 101

Нема на залиха

Снежана

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 20


За најмладите, избор од 6 најубави приказни од Браќата Грим,раскажани на 6 страници изработени од цврст картон со колоритни илустрации.Во оваа едиција ќе ги најдете: Пепелашка, Црвенкапа. Волкот И седумте јариња, Мачорот в чизми, Јованче и Марика и Снежана и седумте џуџиња. Оваа едиција приказни е преведена и на албански јазик.

Нема на залиха

Раскази за деца

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници: 167


 

Раскази

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 27


 

Песни – избор

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 32


 

Лисецот младоженец

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 71


Во книгата под наслов ,,Лисецот младоженец” опфатени се сказни, легенди и преданија на јужноамериканските народи и на поголемиот дел од народите на Пацификот – народите на Австралија, на Нов Зеланд, на Папуа Нова Гвинеја, на Филипини и на Хаваите. Овој избор е дополнет и со сказни на Црнците што живеат таму. Стотици илјади, па и милиони Црнци биле префрлени во земјите на Латинска Америка како робови за да ги заменат индијанците во земјоделските работи по големите плантажи.

Попуст!

Карлсон лета

100 ден 90 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 61


…Минувајќи Карлсон фрли еден долг поглед на Палчо и одмина. Направи малечок круг над покривот од соседната куќа, ги обиколи оџаците и потоа пак се упати кон прозорецот на Палчо. Ја зголеми брзината и помина крај Палчо и пак ја зголеми брзината…