Прикажување 11–20 од 48 резултати

ВОЛШЕБЕН СВЕТ

80 ден

Издвач: Култура
Година: 2016
Страници: 24

Попуст!

ИРИНА БАЛЕРИНА

150 ден 130 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 130

Попуст!

Осум часот, време е за училиште со Сиренца

250 ден 220 ден

Издавач : Култура
Година 2014
Страници : 128
Повеќе за едицијата Стилтон https://geronimostilton.com/IT-it/home/

Попуст!

Феноменален одмор

250 ден 230 ден

Издавач : Култура
Годна : 2014
Страници : 128
Повеќе за едицијата Стилтон https://geronimostilton.com/IT-it/home/

Измислување на светот

100 ден

Издавач: Култура
Дата: 2002
Формат: мека
Страници: 133

Мојот пријател А

100 ден

Издавач: Култура
Дата: 2002
Формат: мека
Страници: 137

Мојот звук

100 ден

Издавач: Култура
Дата:  2002
Формат: мека
Страници: 155

Приказни за деца

100 ден

Издавач: Култура
Дата: 2002
Формат: мека
Страници: 67

Волшебникот од Оз

150 ден

Издавач: Култура
Година: 2012
Формат: мека
Страници: 175


Во книгата „Волшебникот од Оз“ се раскажуваат приказните на неколкуте ликови кои започнуваат едно необично патување, водени од својот недостаток и барајќи надеж за негово остварување, длабоко во себе носејќи ја желбата истиот да го престорат во сопствена предност. Но, дали е поважна целта или самото патување е едно од прашањата кои Ве засегнува, читајќи ја ова книга, како и тоа дали само во нас може да се пронајде сето она што го бараме од другите.

Најсложените прашања во оваа книга се одговараат на едноставен начин, со што таа се здобива со саркастична нијанса, во која може да се ужива „патувајќи“ заедно со ова необично, но многу забавно друштво.