Прикажување на сите 4 резултати

Попуст!

ОНОЈ ШТО ГО УБИ ЗМЕЈОТ

550 ден 495 ден

Издавач : Култура

Година : 2017

Страници : 482

Попуст!

Ѓаволот не сака да чека

250 ден 225 ден

Издавач : Култура
Година 2008
Страници : 274

Попуст!

Во потрага по ласица

150 ден 135 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Страници 353

Попуст!

Зеро Зеро Зеро

599 ден 539 ден

Издавач: Култура
Година: 2014
Формат: мека
Страници: 466


Од авторот на бестселерот Гомора ни доаѓа една наелектризирана истрага за меѓународната трговија со кокаин, кој е моќен исто како што е заведувачки, како и неговата скриена улога во глобалната економија.

Во многу земји терминот зерозерозеро е жаргонски израз на најчистиот и најдобриот кокаин на светот. Овој роман е меѓународно незаборавно и најпродавано истражување за внатрешното функционирање на глобалната трговија со кокаин – нејзините правила и армии – и вистинската вклученост во светската економија, и влијанието врз сите нас.

Роман со специфичен начин на пишување кој го открива патот на дрогата. Личности, места, години и настани поврзани со падот на мафија опишани во овој роман го доведоа Роберто Савиано во ситуација да живее под впостојана полициска заштита.