Прикажување 11–20 од 29 резултати

Нема на залиха

ГРАДИНАТА НА ЛАГИТЕ

350 ден

ГРАДИНА НА ЛАГИТЕ #1
ТРНЛИВА ВИСТИНА #2
Издавач : Култура
Година : 2011
Страници : 620
Повеќе за авторот http://eileengoudge.com/
Од истиот автор

Нема на залиха
Попуст!

ПРИСТАНИШТЕТО НОВА НАДЕЖ

3 од 5
490 ден 390 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 526
Повеќе за авторот http://authorhollyrobinson.com/

Нема на залиха

Дневниците на една дадилка

190 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Страници : 347

Нема на залиха
Попуст!

13-тата приказна

290 ден 145 ден

Издавач : Култура
Година : 2007
Страници : 435

Нема на залиха

До последен здив

300 ден

Издавач : Култура
Година 2014
Страници : 218

Нема на залиха
Попуст!

Бурен живот

250 ден 105 ден

Издавач : Култура
Година : 2013
Страници : 274

Попуст!

Алма Малер

350 ден 300 ден

Издавач : Култура
Година 2014
Страници: 125

Попуст!

Ќерка на правта

420 ден 340 ден

Издавач : Култура
Година 2016
Страници : 290

Засекогаш

190 ден

Издавач : Култура
Година : 2011
Формат : мека
Страници : 172


„Засекогаш”, душев но патување кое раскажува колку човек може да потоне во болка, а регенеративната моќ на природата и мистеријата на жи вотот да бидат отелотворени во нај малите нешта во животот кои можат да го излекуваат, да му да дат надеж и да му го покажат на човека не говото место во светот.

Нема на залиха

За љубовта кон синот

5 од 5
350 ден

Издавач : Култура
Година : 2012
Формат : мека
Страници : 345


Иако пораснала во побогата фамилија, Марјам била сведок на страшна судбина на нејзината мајка, баба и три тетки, и отсекогаш жалела што не се родила како машко. Како и повеќето млади луѓе од Кабул, била во шок кога Русите ја нападнале нејзината земја. По бунтовната борба, за да го спаси голиот живот, била принудена да пребега од Авганистан.

Иако новиот живот во Америка и’ бил на дофат, нејзиниот татко имал поинакви планови; и’ договорил брак со Авганистанец кој ќе се покаже како насилен и избувлив. Малтретирана и психички и физички, Марјам конечно ќе пронајде утеха во новородениот син.

Кога се обидела да избега, сопругот и’ го киднапира синот и и’ забранува да го гледа. Слушајќи ги потресните приказни за граѓанската војна и репресиите во Авганистан, Марјам ќе ги помине годините во потрага по изгубеното дете.

Нема на залиха