Showing all 6 results

ТРАЕН ИЗВОРНИК

300 ден

Издавач: Култура, 2018 година
Мек повез, 174 стр.

МОЈОТ ПРОФЕСОР ПРОРОК

300 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Страници : 278

Слобода за Ирак

Rated 5.00 out of 5
250 ден

Издавач: Култура
Година: 2007
Формат: мека
Страници: 319


Од јуни до декември 2003-та, триесетина припадници на Армијата на Македонија беа дел од коалициските сили кои требаше да го наметнат мирот во повоен Ирак. Тоа беа – македонските ВОЛЦИ! Кои се, како ја извршија мисијата, како го издржаа пеколното време и како ги дочуваа животите во земјата во која смртта деноноќно бдееше од сите страни, каде што крвта го топеше пустинскиот песок секој час?

Како Орсон Велс ме бркаше по улиците на Мостар

190 ден
Култура
2012
мека
408


 

Името и делото на Коле Ангеловски е вградено во културното битие на македонскиот народ. Уметничкиот израз на Коле Ангеловски се карактеризира во три вземно-поврзани уметнички правци: како театарски и филмски актер, како театарски и филмски режисер и сценарист и како писател и раскажувач. Животниот и творечки опус на Коле Ангеловски е разновиден, динамичен и многу плоден. Тој е човекот кој го мина патот од филмски, актер во театарот, за да се определи за режијата како професија во која може да дојде до израз сета негова имагинација. Тој е уште познат и како писател, драматург, публицист и културен работник.

Out of stock

Анџелина Џоли

100 ден

Издавач: Култура
Година: 2008
Формат: мека
Страници: 215


Денес е добитничка на Оскар, на три Златни глобуси, Амбасадорка на добра волја на ООН и мајка на две посвоени и едно биолошко дете, чиј татко е холивудската ѕвезда Бред Пит. Дали Анџелина Џоли, конечно, ја најде среќата на својот живот? Оваа книга токму за ова зборува, за неповторливата појава на една актерка, за нејзините подеми и падови, за осудите, но и за преголемата глад од јавноста за секој нејзин потег, актерски, особено.

Out of stock

Во име на Гучи

450 ден

Издавач : Култура
Година : 2016
Формат : мека
Страници : 322


Во име на Гучи е книга која за кратко време се искачи високо на топ листите на најдобро раскажаните љубовни приказни. Во име на Гучи е епска приказна за љубовта и загубата, предавството и лојалноста и за периодот од шеесет години на успешно водениот бизнис на Гучи.