Showing all 4 results

ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ ЗА ЗАГРЕБ

250 ден

Издавач: Култура, 2018 година
Мек повез, 270 стр.

Out of stock

Внатрешно нишало

150 ден

Издавач : Култура
Година : 2008
Страници : 203

Out of stock
Out of stock

Наспроти ветрот

150 ден

Издавач: Култура
Година: 2010
Формат: мека
Страници: 239

Out of stock

Поколението на Сизиф

199 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 321


Најновиот ракопис на современиот македонски романсиер Владимир Попов каде самото дејствието е поставено во едно тешко и трауматично време од почетокот на минатиот век се до почетокот на педесетите години. Од речиси реалистичка појдовна основа се гради дејствието симболички кажано во градбата на главниот јунак Никифор, кој е сведок и учесник во трагиката на настаните и токму преку тој лик авторот успева вешто да ја слика тегобната низа на историскиот мрак кој се надвива над ова парче земја наречена Македонија.