Showing the single result

Неостварена нација

390 ден

Издавач : Култура
Година : 2014
Формат : мека
Страници : 426


Книга на еден од ретките активни парламентарни и партиски лидери, кој на увид на јавноста и дава на преглед како тој размислувал и пишувал од 2001 па се до денес.
Пишувањето на Тито Петковски го одликуваат две димензии во неговата затскриена (внатрешна мисла) и интровертна писателска нарација. Тито Петковски пишува на едноставен јазик кој ги култивира основните теми и идеи за кои пишува во колумните, а од друга страна пишува храбро и без ракавици во контекст на зададените теми и епохата.
Уште еднаш пред судот на јавноста се ставаат неговите јавно изнесени ставови по најзначајните прашања од државниот и од општествениот развој на Република Македонија.