Showing the single result

Калеш Анѓа

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 178


Калеш Анѓа – лик на девојка која е родена како македонка, која го цени своето потекло и никогаш не би се откажала од својата вера. Таа поседува моминска храброст и се потпира на својата чест.