Showing all 2 results

Out of stock

Песни – избор

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 32


 

Out of stock

Лисецот младоженец

100 ден

Издавач : Култура
Година : 2001
Формат : мека
Страници : 71


Во книгата под наслов ,,Лисецот младоженец” опфатени се сказни, легенди и преданија на јужноамериканските народи и на поголемиот дел од народите на Пацификот – народите на Австралија, на Нов Зеланд, на Папуа Нова Гвинеја, на Филипини и на Хаваите. Овој избор е дополнет и со сказни на Црнците што живеат таму. Стотици илјади, па и милиони Црнци биле префрлени во земјите на Латинска Америка како робови за да ги заменат индијанците во земјоделските работи по големите плантажи.